top of page

ARTISTER

Line-up 2023

Sonja-Alden_2022.jpeg

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”. Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår.

samuel.jpf

Samuel Ljungblahd även kallad Sveriges soul- och gospelkung. För den breda publiken fick han sitt första genombrott med sin medverkan i tv-programmet ”Så ska det låta”, men det toppades minst sagt av Samuels medverkan på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

Jon & Frank_med logo blue 4200x2000_.jpg

Vilket spännande musikaliskt möte! The best of Edin/Ådahl & Franks fantastiska musikkatalog möter Jon Petersons helt nya & spännande moderna pop/rock!

Gamla låtar får nytt liv & nya låtar en ny kostym i denna spännande musikaliska-fusion.

Dais Photoshoot-9043.jpg

DAIS är en hyllad vokalgrupp som haft en raketutveckling i sin karriär! Aktuella med att släppa musik sin första EP och singel med Sonja Aldén. DAIS kan beskrivas som en modern a capella grupp med rötterna någonstans mellan supergrupper som the Real Group och Pentatonix.

Kopia av VÄLGÖRENHETSSHOW (Facebook-omslagsbild) (7).png

Joel Nunez blev en av Norrlands mest bokade artister år 2014-2019, hela 850 spelningar! Joel har just släppt en singel tillsammans med countrystjärnan Doug Seegers, och släpper snart en duett med Shirley Clamp. Det blir en konsert med 50-tals musik varvat med pop/country-låtar med mycket energi!

bild-10.jpeg

Janne Schaffers musikaliska resa spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. I hjärtat av hans skapande finns två övertygelser: Varje människas uppdrag att värna om miljön och musikens läkande kraft.

Det starka miljöengagemanget kommer kanske framför allt till uttryck i arbetet med kultbandet Electric Banana Band. Hur musiken kan fungera som tröst och hjälp till läkning fick han bland annat se när han slutförde produktionen av Ted Gärdestads sista platta och fick samarbeta med en vän som drabbats av psykisk ohälsa.

sebbe_276a6358-edit.jpf

Under artistnamnet Sebbe Staxx hade Sebastian Stakset stor framgång som frontman i hiphopgruppen Kartellen. Mobbning och utanförskap i barndomen ledde fram till en tillvaro av drogmissbruk och kriminalitet. För cirka åtta år sedan fick han ett starkt möte med Gud. Nu har Sebbe släppt flertalet låtar och album som soloartist och kommer till festivalen med ett budskap om hopp, tro och förlåtelse!

All For The King.png
All for the King

Tyvärr är denna akt inställd till sommarens festival.

Mer info
332041331_622857296319840_9156863025690113025_n.jpg

Kaiman är ett band på fyra medlemmar som har funnits sedan slutet av 2022. Bandet har en större bredd genremässigt med lite allt möjligt inom rock och heavy metall stuket. 

Allt de spelar är egenskrivna låtar som de i bandet har hjälpts åt att skriva. Några band som har inspirerat dem till att själva skriva denna slags musik är: Metallica, Queen, Avenged sevenfold, Ghost. 

TrinityHT19nr2.jpg

Med ena benet rotat i traditionen och det andra på språng mot framtiden gör Mattias Lindqvist och Trinity modern gospel med innerliga och personliga texter.
Trinity har sedan starten 1999 uppträtt i mängder av sammanhang.

Bra.HEIC

Pinewood Avenue spelar egenkomponerad musik och texterna handlar om relationer, livsfrågor och drömmar. Dessa kläs i ackord och toner inspirerat av rock, pop och country. Allt i ett modernt knivskarpt snitt. I februari kom senaste Ep:n Belong och sommaren 2023 ger Pinewood Avenue konserter i både elektrisk och akustisk bandsättning.

P1030729a.jpg

I snart 10 år har Menta spridit sitt hoppfulla budskap runt om i Norr- och Västerbotten. Deras karakteristiska stämsång har fängslat många människor i alla åldrar.
– Menta är mer än bara musik. Vi vill förmedla ett budskap av frihet, hopp och gränslös kärlek.

83639641_2798589553512426_3773757844805910528_n.jpeg

Burträskgruppen Context drar fulla hus när de intar kyrkor med populärmusik och ljusspel som sällan skådats på dessa platser. Det började för nio år sedan efter att medlemmarna Robert Lindberg och André Malmén lyft frågan om dagens musikutbud i kyrkan.

IMG_0084.png

Klara Sol är en artist född år 1999 i Skellefteå. Hon har skrivit musik sedan hon var 11 år och inspireras av artister som AURORA, dodie och Susanne Sundfør. Hennes musik (precis som influenserna) lever i popvärlden och är en blandning mellan mörker och ljus, organiskt och elektroniskt, fast och flytande. En paradox, precis som artisten själv; en klar sol som föredrar mörker.

324900553_713900913691348_1951656202651791943_n.jpg

Kevin "FROWN" Nilsson är en ung artist från Skellefteå som skapar pop med hiphop element och kraftfull hip-hop med personliga och berörande texter. FROWN växer snabbt i den lokala underground-scenen i Skellefteå, särskilt bland ungdomarna.

image_50383617.png

Sarah Sundström (eller ”Norrlands Dolly Parton”)  är en exceptionell country-sångerska från Västerbotten. 

Nu är Sarah Sundström för första gången aktuell med eget material - countrymusik i modern tappning, där norra Västerbotten möter den amerikanska Södern och Nashville, Tennessee.

Kopia av VÄLGÖRENHETSSHOW (Facebook-omslagsbild) (1).png

Natural Motion är ett nyskapat band, som består av sex st. ungdomar, alla med olika erfarenheter av musikbranschen. Allt ifrån SARA kulturhus på den största scenen, till öppningsgig på butiker. Tillsammans vill de nu nå en bred publik och bjuda på en härlig blandning av allt.

image0.png

En vokalgrupp bestående av 5 barndomsvänner från Skellefteå som delar glädjen att sjunga alltifrån jazz till klassiskt, avancerat och komiskt, supersnabbt och vackra ballader. En härlig blandning för en härlig konsert!

IMG_20220123_191751_685.png

Samuel Lindmark är en begåvad singer-songwriter med rötterna i Skellefteå. Samuel studerar sång- och musikproduktion på Solvik Folkhögskola där han utvecklats till att bli en av stadens absolut främsta solister! I somras släppte Samuel sin första singel ”Could Have Been Anyone” och medföljande musikvideo.

Skärmavbild 2023-02-22 kl. 16.38.13.png

Lingon Groove är ett nybildat partyband av före detta musikelever från Anderstorps musikgymnasium. Tillsammans spelar de dansvänlig musik där mycket av musiken kommer från 80-talet. På festivalen kommer de dessutom bjuda på en del nyare låtar. Det blir en variation av partylåtar som alla kan glädjas över- och dansa till!

image0 (1).png
DSC_1860.jpeg
F3C407735FDB44DEB573AB6AE2F7B012.jpg
WT-Festival_Logo_Yellow-Green_edited_edited.jpg
Emelina
Gjoliku Laisfeldt

Julia Lundmark är en ung artist från Burträsk, Skellefteå, som trots sin unga ålder har hunnit med mycket: 
- Finalist i radiotävlingen P4nästa Västerbotten två år i rad -Finalist i stjärnskott - Stått på många scener runt om i området (Torget, Nordanå, Skellefteå Kraft Arena m.m) tillsammans med lokala och nationella artister och musiker - Extrajobbat som trubadur - Drivit UF företaget, JuliamusikUf, under hennes andra år på gymnasiet - Startat upp föreningen Skellevent tillsammans med två vänner.

Med rötterna i såväl populärmusik som den folkliga traditionen bjuder Alma vokalensemble på en bred repertoar, utan att för den delen tumma på kvaliteten. Det utlovas finstämd stämsång i varierande genrer och arrangemang. Något för alla, helt enkelt. Varmt välkomna att lyssna!

Emeli&Madde - två sångglada tjejer med fokus på stämmsång. 

De har sjungit ihop i 10 år och sätter sin stämpel på de låtar de väljer att spela!

De sjunger covers, allt från 50-tals rock till country och pop och formar låtarna till sina egna!

Emelina Gjoliku Laisfeldt, är en 14 år sångerska från Skellefteå som sitter på en otroligt bra röst! 

Tillsammans med sin vän kommer de att bjuda på fina melodier och härliga nummer. Det blir blandad musik, några covers och troligtvis även egenskrivna låtar. 

Mer info

Följ @worktogetherfestival

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page