top of page
83639641_2798589553512426_3773757844805910528_n.jpeg

CONTEXT

Context

Burträskgruppen Context drar fulla hus när de intar kyrkor med populärmusik och ljusspel som sällan skådats på dessa platser. Det började för nio år sedan efter att medlemmarna Robert Lindberg och André Malmén lyft frågan om dagens musikutbud i kyrkan.

– Förut sjöngs det psalmer vare sig man var religiös eller inte. Det lockade människor till kyrkorna där viktiga budskap samtidigt kunde spridas, berättar Robert.

Robert och André pratade vidare om dagens populärmusik, och när de tittade närmare på texterna insåg de att dessa är allmänmänskliga. Det förmedlas många bra och viktiga tankar och kan tolkas på olika vis.

– Vi ville hitta ett sammanhang där vi kunde spela låtarna och samtidigt berätta om hur vi tolkar texterna, säger Robert som tillsammans med André samlade ytterligare fyra burträskare till bandet Context; Lisa Larsson, Jenny Löfvenius Wahlberg, Johan Andersson och Dag Holmgren.

André berättar mellan låtarna om hur han tolkar dessa på ett religiöst sätt. Det handlar ofta om kärlek i olika former eller att förlora någon, och i alla låtar vi valt går det att hitta paralleller till olika situationer i våra liv, säger Robert.

Redan från början blev konceptet en succé – och sedan starten har konserter arrangerats i Västerbotten, Norrbotten och Stockholm.

– Vissa kyrkor rymmer 700 personer och det har nästan varit proppfullt varje gång, ibland överfullt. Det är häftigt!

Det här vill ni inte missa när de gästar Work Together Festival 2023!

 

Lördag 10 juni
15.45

Stora Scenen

Följ på sociala medier
  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Följ @worktogetherfestival

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page