top of page
bild-10.jpeg

JANNE SCHAFFER

Janne Schaffer - My music story


​​Janne Schaffers musikaliska resa spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. I hjärtat av hans skapande finns två övertygelser: Varje människas uppdrag att värna om miljön och musikens läkande kraft.

Det starka miljöengagemanget kommer kanske framför allt till uttryck i arbetet med kultbandet Electric Banana Band. Hur musiken kan fungera som tröst och hjälp till läkning fick han bland annat se när han slutförde produktionen av Ted Gärdestads sista platta och fick samarbeta med en vän som drabbats av psykisk ohälsa.

 

I konserten ”My Music Story” får publiken följa med Janne Schaffer och hans medmusikant Jonas Gideon på en fantastisk musikalisk resa som spänner över i stort sett hela den moderna svenska musikhistorien. Det är en hisnande färd från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J:son Lindh och Electric Banana Band.

 

Så här säger Janne själv om konserten:

”I år är det 52 år sen jag började som yrkesmusiker. Innan dess var det 13 år som hobby med vissa framgångar under popens 60-tal. Man kan säga att jag haft förmånen att få ha två karriärer. En som studiomusiker och en som solist och låtskrivare. Den musikaliska resan innehåller en hel del, bl a 14 soloskivor, cirka 50 låtar med ABBA, 69 låtar med Ted Gärdestad, 43 år med Björn Json Lindh, musik till 3 filmer av Lasse Åberg samt all musik till Electric Banana band som i år funnits i 40 år. Föreställningen innehåller musik och berättelser från detta som jag lyckligtvis fått vara med om och som jag tycker är väldigt kul att få dela med mig av.”

 

Lördag 10 juni
17.30

Stora Scenen

Följ på sociala medier
  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Följ @worktogetherfestival

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page