top of page

Carolina Miskovsky & Daniel Pettersson

Lördag 8 juni
15.30

Stora Scenen

Både Carolina och Daniel har lång musikalisk erfarenhet och är sedan länge etablerade musiker inom olika musikaliska genrer. Carolinas karriär spänner över soloprojekt och samarbeten med andra välkända artister, och Daniel är en internationellt erkänd musiker inom folk och världsmusikgenren. Tillsammans skapar de ett unikt  musikaliskt uttryck som förenar melodisk pop och skandinavisk folkton.
De möttes faktiskt på Anderstorp för 30 år sedan men det dröjde till för sju år sedan som de, genom gemensam passion för musiken, började spela tillsammans. Efter att ha etablerat sig på var sitt håll inom olika musikaliska genrer och stilar förenades de och skapade ett säreget musikaliskt uttryck. Deras musik kombinerar Carolinas melodiska pop med Daniels folkmusikinspirerade arrangemang, vilket resulterar i en drömsk och förtrollande ljudbild där nyckelharpan och Carolinas röst spelar centrala roller.

Carolina Miskovsky är en etablerad och mångsidig artist. Redan som tolvåring turnerade hon med sin syster i bandet Honung Konung och år 2005 släppte hon soloalbumet "Silence”, som mottogs väl över hela Sverige. Hon har delat scen med musikikoner som Tomas Ledin och Dan Hylander och medverkat i TV-program som Go'kväll och Nyhetsmorgon och har mottagit Umeås kulturpris Guldäpplet.

Daniel Pettersson har erhållit titlarna riksspelman och ”världsmästare på nyckelharpa”. Hans engagemang för att bevara och levandegöra den traditionella musiken har lett honom på turnéer över hela världen. Daniel har en imponerande diskografi som inbegriper både soloprojekt och samarbeten med internationellt kända musiker inom folk och världsmusikgenren men även genreöverskridande samarbeten.Som exempel kan nämnas samarbetet med den Taiwanesiska Pipavirtuosen Yufeng Chun, Hiphopduon Block 44, folkmetalprojektet Solsaate, Erik Westbergs vokalensemble samt folkduon Pettersson/ Fredriksson.

Carolina och Daniels samarbete har resulterat i EP:n "Before daylight" som släpptes i oktober 2023. De har turnerat i hela landet och bland annat gjort ett bejublat framträdande på anrika Västerviks Visfestival.I sommar ser de fram emot att fortsätta sin musikaliska resa med nya singeln ”Juninatten" som släpps 31 maj och sedan åka ut och spela i ett somrigt Sverige!

2.png
5.png
1.png
4.png
socaiala medier till hemsidan (320 x 320 px) (1).png
samuel.jpf

CAROLINA & DANIEL

Fler artister på festivalen

bottom of page