top of page

Electric Banana Band

Lördag 8 juni
18.00

Stora Scenen

Det är med stor glädje och tacksamhet vi kan presentera att Electric Banana Band kommer på Work Together Festival 2024! Tillsammans kommer Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer ta med sig sina grymma musikvänner till Skellefteå, och dessutom dyker Los Flamingos upp!

Räkna med en fullspäckad show när ett av Sveriges största band genom tiderna kommer och bjuder på hit efter hit. Ta chansen att stämma in i låtar så som “Banankontakt, Zwampen och Min Piraja Maja”. Vem vet, det kan vara sista gången du har chansen att uppleva dem!


1976 fick grafikern Lasse Åberg i uppgift att göra en serie barnprogram för SVT:s räkning. Resultatet blev Trazan och Banarne. Lasse Åberg och Klasse Möllberg lät bygga om en studio till djungel, och blev själva värdar. Programmen sändes 1976-1978 och sågs av en talrik tittarskara.
När SVT senare skulle reprisera första säsongen hade banden av misstag blivit raderade genom att numren för två olika programserier hade förväxlats.[källa behövs] Åberg och Möllberg bestämde sig då för att göra en helt ny serie, som sändes 1980. Till denna serie bildades studiobandet Electric Banana Band, där Janne Schaffer fanns med från starten under namnet "Zebran".
Succén blev total. De tre första albumen belönades med guldplattor på rekordtid och hitarna radades upp. Banankontakt, Alp-joddel, Zwampen m.fl. I regel är sångtexterna av Åberg och musiken av Schaffer. Under det sena 1990-talet hade gruppen en stor hit med låten Min Piraja Maja. 1997 spelade bandet på Hultsfredsfestivalen. Electric Banana Band tävlade i Melodifestivalen 2006 med låten Kameleont (text: Åberg, musik: Schaffer). Från deltävlingen gick de vidare till "Andra chansen", där de blev utslagna.


2.png
5.png
1.png
4.png
socaiala medier till hemsidan (320 x 320 px) (1).png
samuel.jpf

ELECTRIC BANANA BAND

Fler artister på festivalen

bottom of page